Βραδιά καλαμπόκι

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 – Σπίτι Ραλλούς

Στα πλαίσια του ντροπή-πόσο-καιρό-έχουμε-να-ανεβάσουμε-κάτι-θα-φτιάξω-ένα-ποστ-για-παλιότερη-βραδιά, και χωρίς άλλη καθυστέρηση παρουσιάζω τη βραδιά καλαμπόκι! 


Το μενού

Ορεκτικό:              Spicy corn dip

Σαλάτα:                 Σαλάτα με καλαμπόκι, κοτόπουλο και αβοκάντο

Κυρίως πιάτο:      Φετουτσίνι με κρέμα, καλαμπόκι και ρόκα

Γλυκό:                    Crème Brûlée καλαμποκιού


Spicy corn dip

Υλικά

  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
  • 3 φλ. καλαμπόκι
  • 4 φλ. κίτρινο τυρί τριμμένο (εμείς βάλαμε mix)
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα
  • 1,5 φλ. μαγιονέζα
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο κόλιανδρο φρέσκο
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 2 κ.σ. chipotle (καπνιστές jalapeños, πολύ καυτερές και νόστιμες. Αλλιώς ό,τι και όσο πικάντικο σας αρέσει!)
  • Νάτσος. Πολλά!

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το καλαμπόκι μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε από το μάτι και βάζουμε και το τυρί κρέμα για να λιώσει. Σε ένα πυρέξ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με το μείγμα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσει καλά το τυρί και να γίνει από πάνω μια χρυσή κρούστα. Σερβίρουμε με νάτσος και γίνεται χαμός!

!Small Tips:

  • Πριν ψήσουμε δοκιμάζουμε αν χρειάζεται λίγο αλάτι ή έξτρα καυτερό.
  • Για να βρούμε chipotle μας βγαίνει η παναγία! Μόνο σε κονσέρβα στο ΜΑΚΡΟ έχω καταφέρει, ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ?? Μια καλή εναλλακτική είναι ένας συδιασμός καπνιστής πάπρικας με καυτερή. Τα είπα και ηρέμησα.

Adapted by: thechicsite.com


Σαλάτα με καλαμπόκι, κοτόπουλο και αβοκάντο

Υλικά

  • 1 συσκευασία baby σπανάκι (περίπου 6 φλιτζάνια?)
  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 2 ολόκληρα καλαμπόκια
  • 1 αβοκάντο
  • Λίφη παρμεζάνα σε φλούδες

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το χυμό από το λεμόνι, το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, το σκόρδο, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Κρατάμε το μισό μείγμα για το σερβίρισμα, και στο άλλο μισό μαρινάρουμε το κοτόπουλο για 20′. Ζεσταίνουμε καλά το σχαροτήγανο και βάζουμε τα καλαμπόκια. Όταν κάνουν ωραίες ρίξες και μαλακώσουν τα βγάζουμε και κόβουμε με ένα μαχαίρι τα σπόρια. Χαμηλώνουμε σε μεσαία προς δυνατή θερμοκρασία, ψήνουμε και το κοτόπουλο (8-10′) και το κόβουμε σε φετούλες. Κόβουμε σε φέτες και το αβοκάντο και ραντίζουμε με λεμόνι για να μη μαυρίσει. Βάζουμε το σπανάκι στη σαλατιέρα, προσθέτουμε το καλαμπόκι, το αβοκάντο και το κοτόπουλο, ανακατεύουμε με τη σως που κρατήσαμε στην άκρη και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

!Small Tips:

  • Βάζουμε πρώτα στο σχαροτήγανο τα καλαμπόκια, δε θέλουμε να έχουν κοτοπουλίλα…
  • Αντί για σπανάκι μπορεί φυσικά να μπει οποιοδήποτε πράσινο σαλατικό.

Adapted by: realsimple.com


Φετουτσίνι με κρέμα, καλαμπόκι και ρόκα

Υλικά

  • Φετουτσίνι για 4 άτομα (εμείς βάζουμε γύρω στα 600 γρ)
  • 2 πράσα σε λεπτές φετούλες
  • 4 σκ. σκόρδο σε φετάκια
  • 1 φλ. καλαμπόκι
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 φλ. ρόκα
  • Παρμεζάνα ή περκορίνο για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε τα πράσα με λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά μαζί με το σκόρδο και αλατοπίπερο μέχρι να μαλακώσουν. (Στο ενδιάμεσο βράζουμε και τα ζυμαρικά al dente) Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το καλαμπόκι, αφήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να βράσει και ανακατεύουμε και την κρέμα. Βάζουμε στο τηγάνι τα φετουτσίνι και τη ρόκα και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο τυράκι.

!Small Tips:

  • Δοκιμάζουμε τη σάλτσα πριν προσθέσουμε τα ζυμαρικά να δούμε αν θέλει αλάτι! Αγαπημένο μας κόλπο για τις λευκές σάλτσες αν είναι άνοστες και τους λείπει ένα κάτι ..λίγη σόγια! Δοκιμάστε το!
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε με κρέμα γάλακτος με μειωμένα λιπαρά -δεν έχει μεγάλη διαφορά!

Adapted by: realsimple.com


Crème Brûlée καλαμποκιού

Υλικά

  • 3 ολόκληρα καλαμπόκια
  • 750 ml κρέμα γάλακτος
  • 120 ml γάλα πλήρες
  • 8 κρόκοι αυγού
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
  • 1/2 φλ. ζάχαρη για καραμέλωμα

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα καλαμπόκια από τα κοτσάνια τους και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το γάλα. Στραγγίζουμε καλά μέσα σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε, ρίχνουμε σιγά-σιγά και τη ζεστή κρέμα. Μοιράζουμε σε 6-7 πυρίμαχες ατομικές φόρμες, τις βάζουμε σε ένα ταψί και του βάζουμε νερό να φτάνει ως τη μέση περίπου.  Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι η κρέμα να δέσει αλλά το κέντρο να είναι σα ζελέ. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Πασπαλίζουμε την κάθε φόρμα με ζάχαρη και την καραμελώνουμε με φλόγιστρο.

!Small Tips:

  • Όπως πάντα βιαστικές, παγώσαμε τις κρέμες για λιγότερη ώρα στην κατάψυξη! Καλύτερα να έχουν την ώρα τους, αλλά αν είσαι λιχούδης όπως εμείς…..
  • Αν δεν υπάρχει φλόγιστρο, υπάρχει η εξής διαδικασία: οι κρέμες πρέπει να έχουν παγώσει πολύ-πολύ καλά (όχι κατάψυξη και τέτοια πρόχειρα!), Ζεσταίνουμε φουλ το γκριλ του φούρνου, με τη σχάρα στην πιο ψηλή θέση. Πασπαλίζουμε τις ΚΡΥΕΣ κρέμες με τη ζάχαρη και βάζουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Καλή τύχη!

Adapted by: lulussweetsecrets


Η άποψή μας!

  • Spicy corn dip: Ότι τρώγεται με νάτσος είναι πάντα επιτυχία. Αν είναι και με λιωμένο τυρί, τι να λέμε!! Την άλλη μέρα ξαναζεσταμένο ήταν επίσης υπέροχο.
  • Σαλάτα σπανάκι με κοτόπουλο και αβοκάντο: Ωραία σαλατούλα, τρώγεται ευχάριστα και για ελαφρύ μεσημεριανό. Χωρίς το σκόρδο είναι πιο φιλική για γραφείο και γκομενοδουλειές, αλλά στις βραδιές μας δεν νοείται!
  • Φετουτσίνι με κρέμα, καλαμπόκι και ρόκα: Νόστιμα και γρήγορα ζυμαρικά, ωραία και η ρόκα που λίγο το σπάει.
  • Crème Brûlée καλαμποκιού: Για φαντάσου! Η κρέμα ήταν νόστιμη, ένας συνδυασμός της κλασσικής Crème Brûlée με μια γεύση που θυμίζει και κάτι από κρέμα αραβοσίτου. Το καραμελένιο καπάκι όπως πάντα όλα τα λεφτά.


Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s