Tequila night

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 – Σπίτι Εύας

collage

Έφτασε το πρώτο ποστ του 2016! Happy New Year! Ναι, το ξέρουμε ότι έχουμε καιρό να ανεβάσουμε νέο ποστ, μας έφαγαν οι γιορτές, τα έξω και οι εκδρομές! Αλλά θα επανορθώσουμε με μια πάρα πολύ ωραία βραδιά αφιερωμένη στην τεκίλα! Τεκίλα και λάιμ στο φαγητό, με τη συνοδεία της αγαπημένης μας… μαργαρίτας!


Το μενού

Ορεκτικό:              Αχνιστές αχιβάδες με λουκάνικο και τεκίλα

Κυρίως πιάτο:      Tequila carnitas

Γλυκό:                    Tequila key lime pie


Αχνιστές αχιβάδες με λουκάνικο και τεκίλα

Υλικά 

  • 170 γρ. λουκάνικο chorizo, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 5 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουπ. τεκίλα
  • 3/4 κουπ. νερό
  • 900 γρ. αχιβάδες ή άλλα μικρά όστρακα
  • 1/4 κουπ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 φρατζόλα ψωμί με προζύμι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο λάδι με μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το λουκάνικο, για περίπου 6 λεπτά. Μόλις είναι τραγανό, το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε σε ένα πιάτο με χαρτί, ώστε να στραγγίξει από το πολύ λάδι. Βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμα 3 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό και την τεκίλα και περιμένουμε μέχρι να αρχίσουν να βράζουν. Ρίχνουμε και τις αχιβάδες, σκεπάζουμε με ένα καπάκι το τηγάνι, και μαγειρεύουμε μέχρι να ανοίξουν οι αχιβάδες (10-12 λεπτά). Προσθέτουμε το λουκάνικο και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, και σερβίρουμε.

!Small Tips:

  • Εμείς δεν βρήκαμε λουκάνικο chorizo, και το αντικαταστήσαμε με λουκάνικο με πάπρικα που αγοράσαμε από το Σκλαβενίτη.

Adapted by: foodnetwork.com


Tequila carnitas

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρο
  • 1/2 κ.γ. onion powder
  • 1 κ.γ. garlic powder
  • 1/2 κ.γ. chili powder
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά jalapeno, ψιλοκομμένη
  • χυμό από 2 λάιμ
  • 3/4 κουπ. τεκίλα
  • 2/3 κουπ. νερό
  • φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 πακέτο τορτίγιας

+ συνοδευτικά της αρεσκείας μας (πχ pico de gallo, sour cream, αβοκάντο, πιπεριές)

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους. Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά και πασπαλίζουμε καλά το κρέας γύρω-γύρω. Βάζουμε στη χύτρα το λάδι και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρέας και τσιγαρίζουμε καλά τα κομμάτια απ’ όλες τις πλευρές. Το κρέας είναι αρκετό και πιθανόν το τσιγάρισμα να πρέπει να γίνει σε 2 δόσεις (εμείς έτσι το κάναμε). Βάζουμε όλο το κρέας στη χύτρα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το χυμό λάιμ, την τεκίλα και το νερό και μόλις πάρει μια βράση, κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι το κρέας να γίνει πολύ μαλακό και να κόβεται με το πιρούνι. Μόλις είναι έτοιμο το κρέας, το «διαλύουμε» με το πιρούνι σε πολύ λεπτές λωρίδες και ανακατεύουμε ώστε να ρουφήξει ότι υγρά έχουν απομείνει. Πασπαλίζουμε με κόλιανδρο. Σερβίρουμε με τορτίγιας και ό,τι άλλο μας αρέσει!

!Small Tips:

  • Εμείς χρησιμοποιήσαμε χοιρινό κρέας λαιμού, που είναι αρκετά μαλακό.
  • Μιας και δεν είχαμε chili powder, την αντικαταστήσαμε με λίγη καυτερή πάπρικά και για περισσότερη γεύση, προσθέσαμε γλυκιά και καπνιστή πάπρικα στο μίγμα των μπαχαρικών.
  • Δυστυχώς δεν προνοήσαμε να αγοράσουμε νωρίτερα αβοκάντο ώστε να προλάβει να ωριμάσει και να το χρησιμοποιήσουμε για συνοδευτικό, γι αυτό ετοιμάσαμε ένα γρήγορο pico de gallo με ψιλοκομμένη ντομάτα, κρεμμύδι και κόλιανδρο.

Adapted by: peaceloveandlowcarb.com


Tequila key lime pie

Υλικά

  • 1 1/2 κουπ. μπισκότα digestive, τριμμένα
  • 6 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1/3 κουπ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 8 κρόκοι
  • 2 συσκευσίες συμπυκνωμένο γάλα (κανονικό μέγεθος, όχι μικρό)
  • 3/4 κουπ. χυμό λάιμ
  • 2 κ.σ ξύσμα λάιμ
  • 1 κ.σ. τεκίλα
  • 1 1/2 κουπ. κρέμα γάλακτος (με κανονικά λιπαρά)
  • 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. βανίλια

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε τα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο, 1/3 κουπ. ζάχαρη και 1 κ.γ. κανέλα. Απλώνουμε το μίγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη στεφάνη, και το πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι. Προθερμαίνουμε το φούρνος στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε καλά τους κρόκους, το συμπυκνωμένο γάλα, το χυμό λάιμ, το ξύσμα και την τεκίλα, και τα ρίχνουμε στη φόρμα πάνω από τα μπισκότα. Ψήνουμε για 20 λεπτά, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μίγμα. Το απλώνουμε πάνω από το γλυκό και σερβίρουμε.

!Small Tips:

  • Καλό είναι το αφήσετε το γλυκό να κρυώσει καλά-καλά, πριν βάλετε τη σαντιγί από πάνω και το φάτε.
  • Εμείς (από τη λαιμαργία μας) ξεχάσαμε να προσθέσουμε ζάχαρη άχνη και βανίλια στην κρέμα γάλακτος, και ετοιμάσαμε μια απλή σαντιγί. Δεν είχε και ιδιαίτερη διαφορά…

Adapted by: plainchicken.com


Η άποψή μας!

  • Αχνιστές αχιβάδες με λουκάνικο και τεκίλα: Οι αχιβαδούλες αποτελούν σταθερή αξία των theme nights. Για ακόμα μια φορά το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό… τόσο καλό που μετά το κυρίως πιάτο επιστρέψαμε ξανά στο ορεκτικό!
  • Tequila carnitas: Πολύ νόστιμη συνταγή με πολλά μπαχαρικά και τεκίλα! Τι άλλο θέλουμε??? Εννοείται ότι εξαφανίστηκε όλο το κρέας… το μόνο που έλειπε ήταν λίγο αβοκάντο. (να μην ξεχάσουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο υπέρτατο σκεύος που ονομάζεται χύτρα και μας μειώνει πολύ το χρόνο μαγειρέματος!)
  • Tequila key lime pie: Συμπαθητικό το γλυκό μας, ταίριαζε πολύ ωραία με το υπόλοιπο μενού, αφού μας άφησε μια δροσερή γεύση λάιμ (τη χρειαζόμασταν μετά από τις πολύ ιδιαίτερες και έντονες γεύσεις των άλλων δυο πιάτων).

Απαραίτητο μουσικό χαλί για μια επιτυχημένη tequila night:

 



Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s