Βραδιά Κολοκυθάκι

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015 – Σπίτι Χριστίνας

kolokythi

Σπίτι Χριστίνας λοιπόν! Και όταν λέμε σπίτι Χριστίνας εννοούμε καινούργιο σπίτι Χριστίνας! Η πρώτη βραδιά στο καινούργιο σπίτι μου είναι γεγονός και το κολοκυθάκι μας έκανε εντυπωσιακό ποδαρικό. Πολλά καινούργια πράγματα αυτή την εβδομάδα. Καινούργιο σπίτι, καινούργια πιάτα με τα αρχικά μας πάνω (ευγενική χορηγία της καλλιτέχνιδας Ραλλούς), αλλά και πέμπτος στο τραπέζι μας, αφού το να μένεις μαζί μου καμιά φορά έχει τα καλά του! Πάμε να δούμε τις συνταγές λοιπόν…


Το μενού

Ορεκτικό:              Crisp Zucchini Bites with Garlic Aioli Dip

Σαλάτα:                 Σαλάτα με κολοκυθάκια, παρμεζάνα και κουκουνάρι

Κυρίως πιάτο:      Ταλιατέλες με κολοκυθάκι και μπείκον

Γλυκό:                    Blueberry Zucchini cake with lemon buttercream


Crispy Zucchini Bites with Garlic Aioli Dip

Υλικά 

SAMSUNG CSC

  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1/5 cup αλεύρι
  • 2 χτυπημένα αυγά
  • 1,5 cup breadcrumbs
  • λάδι
  • 1/3 cup μαγιονέζα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι σε ένα πιάτο. Βάζουμε το  χτυπημένο αυγό σε ένα πιάτο και τα breadcrumbs σε ένα άλλο. Περνάμε όλα τα κολοκυθάκια πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τα breadcrumbs. Αφού έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία για όλα τα κολοκυθάκια, ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και τα τηγανίζουμε.

Ετοιμάζουμε το dip. Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το σκόρδο λιωμένο, το λεμόνι και αλάτι. Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια  με το dip

!Small Tips:

  • Για breadcrumbs μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε τριμμένη φρυγανιά, είτε τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί.

Adapted by: natashakitchen.com


Σαλάτα με κολοκυθάκια, παρμεζάνα και κουκουνάρι

Υλικά

SAMSUNG CSC

  • 1/3 κούπα λάδι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. κόκκινη καυτερή πιπεριά τριμμένη
  • 900 γρ. κολοκυθάκια
  • 1/2 κούπα φρέσκο βασιλικό
  • 1/4 κούπα κουκουνάρι ψημένο
  • ένα κομμάτι παρμαζάνα

Εκτέλεση

Χρησιμοποιώντας ένα peeler ή ένα μαντολίνο, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες.

Ανακατεύουμε το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και την πιπεριά για να ετοιμάσουμε τη σος. Ανακατεύουμε το κολοκύθι με τη σάλτσα και τρίβουμε την παρμεζάνα από πάνω. Είμαστε έτοιμοι!

Adapted by: epicurious.com


Ταλιατέλες με κολοκυθάκι και μπέικον

Υλικά

SAMSUNG CSC

  • 150 γρ πανσέτα ή μπέικον κομμένο σε κομματάκια
  • 4 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • λίγη φρέσκια παρμεζάνα τριμμένη
  • 200γρ creme fraiche χαμηλών λιπαρών
  • 300γρ ταλιατέλες

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον για 5 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει τραγανό. Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο κολοκυθάκι και τσιγαρίζουμε για άλλα 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι.

Στραγγίζουμε τις ταλιατέλες και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά χαμηλώνοντας τη φωτιά. Ρίχνουμε με την creme fraiche  και την παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται και σερβίρουμε!

!Small Tips:

  • Εμείς χρησιμοποιήσαμε κρέμα γάλακτος χτυπημένη και γιαούρτι με χαμηλά λιπα

Adapted by: bbcgoodfood.com


Blueberry Zucchini cake with lemon buttercream

ΥλικάSAMSUNG CSC

Cake

  • 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 3 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 1/4 κούπα ζάχαρη
  • 2 κούπες κολοκυθάκια τριμμένα και καλά στραγγισμένα
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 450ml blueberries

Lemon Buttercream

  • 1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 1/5 κούπες ζάχαρη άχνη
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς ετοιμάζουμε μια φόρμα στρογγυλή. Σε ένα μπωλ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, τη βανίλια, το λάδι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το τριμμένο και στραγγισμένο κολοκύθι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder και τη μαγειρική σόδα και τα χτυπάμε όλα μαζί. Στη συνέχεια βάζουμε τα blueberries και τα ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι. Βάζουμε το μείγμα στο φόρμα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να βάζεις ένα μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό μέσα από το κέικ. Το αφήνουμε να κρυώσει και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε δύο κομμάτια οριζόντια.

Ετοιμάζουμε το buttercream. Χτυπάμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και τη βανίλια και χτυπάμε για 3-5 λεπτά ακόμα μέχρι να γίνει κρεμώδες. Ρίχνουμε το ξύσμα.

Βάζουμε τη μια στρώση του κέικ κάτω κάτω και την αλείφουμε με το buttercream. Τοποθετούμε την άλλη στρώση από πάνω και αλείφουμε με το υπόλοιπο buttercream.

!Small Tips:

  • Ότι μείνει τρώγεται άνετα για πρωινό μέχρι και αρκετές μέρες μετά!!

Adapted by: iambaker.net

Η άποψή μας!

  • Crispy Zucchini Bites with Garlic Aioli Dip: Το κλασικό και αγαπητό σε όλους μας τηγανιτό κολοκυθάκι απογειώνεται! Πεντανόστιμη συνταγή και πολύ απλή. Η μαγιονέζα με το σκόρδο είναι το κάτι άλλο.
  • Σαλάτα με κολοκυθάκια, παρμεζάνα και κουκουνάρι: Διαφορετική σαλάτα από ότι έχουμε συνηθίσει ναα τρώμε. Αρκετά νόστιμη. Βάλτε αρκετή παρμεζάνα ή αλατάκι για να νοστιμίσει.
  • Ταλιατέλες με κολοκυθάκι και μπέικον: Μια ωραία παραλαγή της γνωστής καρμπονάρας, πολύ πετυχημένη!
  • Blueberry Zucchini Cake with Lemon Buttercream: Τέλειο! Είναι κάπως γλυκό αλλά το ξινό blueberry εξισορροπεί τις γεύσεις.


Advertisements

One thought on “Βραδιά Κολοκυθάκι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s