Μήλο night

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 – Σπίτι Ραλλούς

SAMSUNG CSC

Βραδιά μήλο – ό,τι πρέπει για ένα φθινοπωρινό βραδάκι Τρίτης! Βέβαια η Μαριάννα (το ψοφίμι) ήταν πολύ κουρασμένη και δεν τα κατάφερε να έρθει. Αυτό σημαίνει περισσότερο μηλογλυκό για μας!! 


Το μενού

Ορεκτικό:              Μπρουσκέτες με καραμελωμένο κρεμμύδι, τσένταρ, μήλο και προσούτο

Σαλάτα:                 Σαλάτα τύπου Ceasar’s με μήλο

Κυρίως πιάτο:      Χοιρινά μπέργκερ με μήλο και coleslaw λάχανου

Γλυκό:                    Danish με μήλο, κανέλα και τυρί κρέμα


Μπρουσκέτες με καραμελωμένο κρεμμύδι, τσένταρ, μήλο και προσούτο

Υλικά 

  • 1 μπαγκέτα
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • 128 γρ cheddar σε φέτες
  • 10-15 φέτες προσούτο
  • 1 μήλο
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το αλάτι. Ανακατεύουμε συχνά για 15 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πότε-πότε μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε τη μπαγκέτα σε ωραίες διαγώνιες φέτες (για να μην είναι πολύ μικρές) και καλύποτουμε με 2 κ.σ. καραμελωμένο κρεμμύδι και αρκετό cheddar για να καλυφθεί καλά. Τα ψήνουμε για 5-8′ μέχρι να λιώσει ωραία το τυρί. Όσο ψήνονται οι μπρουσκέτες καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε φέτες. Ρίχνουμε χυμό από το λεμόνι για να μη μαυρίσει και τα τυλίγουμε με προσούτο. Μόλις είναι έτοιμα τα ψωμάκια βάζουμε από πάνω το τυλιγμένο μήλο και σερβίρουμε.

!Small Tips:

  • Εμείς χρησιμοποιήσαμε ξινόμηλο και ταίριαζε ωραία με τα γλυκά κρεμμύδια και το αλμυρό προσούτο.
  • Όσο και αν φαίνεται καλή ιδέα, μην το παρακάνετε με το προσούτο. Εμείς προτιμούσαμε το μήλο να είναι τυλιγμένο μόνο μια φορά – περίπου μισή φέτα προσούτο. Και με πολύ νόστιμα ήταν βέβαια, αλλά κάλυπτε λίγο τις άλλες γεύσεις. Και αν περισσέψει ακόμα καλύτερα! Φάτε το σκέτο ή βάλτε το στη σαλάτα που ακολουθεί!

Adapted by: thecreativebite.com


Σαλάτα τύπου Ceasar’s με μήλο

Υλικά

  • 1 έτοιμη σαλατούλα ή 1 μαρούλι
  • 1 μήλο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κ.γ. Worcestershire sauce
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σος μέχρι να γίνει πηχτή και ομοιόμορφη. Δοκιμάζουμε αν θέλει έξτρα λεμόνι ή τυρί για νοστιμιά. Σερβίρουμε με την πρασινάδα και το μήλο.

!Small Tips:

  • Αν έχει μείνει προσούτο από πριν ταιριάζει πολύ ωραία!
  • Στη συνταγή που παραλλάξαμε τη σερβίρει με ψητό ψαρονέφρι. Επίσης, θα ταιριάζει και κοτόπουλο ψητό.

Adapted by: bbcgoodfood.com


Χοιρινά μπέργκερ με μήλο και coleslaw λάχανου

Υλικά

  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ, κατά προτίμηση brioche
  • 4 λουκάνικα χοιρινά
  • Μισό μήλο τριμμένο και στυμμένο καλά να μην έχει πολλή υγρασία
  • 1 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

Για την coleslaw

  • 250 γρ λάχανο τριμμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/3 φλ. μαγιονέζα
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. ξύδι λευκό
  • Αλάτι

 

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με την coleslaw: Ανακατεύουμε πρώτα τα υλικά για τη σος και στη συνέχεια και τα λαχανικά. Αφήνουμε τουλάχιστον δύο ώρες (όχι λιγότερο από μία) στο ψυγείο για να μαριναριστεί το λάχανο και να γίνει ζουμερή η σαλάτα.

Για τα μπέργκερ: Προσπαθήστε να αφαιρέσετε από τα λουκάνικα το περίβλημα και να χρησιμοποιήσετε μόνο τον κιμά που έχουν μέσα. Εμείς αποτύχαμε παταγωδώς, κι έτσι τα βάλαμε στο μούλτι και κάναμε αυτοσχέδιο κιμά. Φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα βέβαια!!! Ανακατέβουμε τον κιμά με το τριμμένο και στυμμένο μήλο και το δεντρολίβανο. Άλλη μια προσπάθεια να πλάσουμε μπιφτέκια από το μείγμα. Στη συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 25-30′ μέχρι να ροδίσουν απ’έξω και να ψηθούν μέσα. Εμείς δοκιμάσαμε στο σχαροτήγανο. Η γεύση ήταν καλή αλλά η εμφάνιση……. Σερβίρουμε στα ψωμάκια βάζοντας μια γενναία δόση coleslaw από πάνω.

!Small Tips:

  • Τα «μπιφτέκια» μας απέτυχαν εντελώς! Ήταν νόστιμα βέβαια (φάγαμε από 2!) αλλά καθόλου εμφανίσιμα… Αν δε σας ενοχλεί μια πιο φλου-sloppy joe εμφάνιση δοκιμάστε τα. Αλλιώς υποθέτω οτι η συνταγή μπορεί να γίνει με κανονικό χοιρινό κιμά και πιο σουλουπωμένα αποτελέσματα!!
  • Η coleslaw φαίνεται στεγνή αρχικά, αλλά μη μπείτε στον πειρασμό να βάλετε περισσότερη μαγιονέζα. Μετά από 2 ωρίτσες στο ψυγείο είναι τέλεια. Πηγαίνει τέλεια με όλα τα μπέργκερ και τα BBQ!

Adapted by: bbcgoodfood.com και allrecipes.com


Danish με μήλο, κανέλα και τυρί κρέμα

Υλικά

  • 1 συσκευασία ζύμη ψυγείου για κρουασάν
  • 1/2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 200 γρ τυρί κρέμα
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 3 κ.σ. αλεύρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα μήλα, την κανέλα και τις δύο κουταλιές ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 10-15′ μέχρι να μαλακώσει το μήλο. Παράλληλα, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ. Κόβουμε τη ζύμη του κρουασάν κάθετα σε δύο μέρη, τη βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, ενώνουμε κατά μήκος και κόβουμε πλάγιες «ακτίνες» στο εξωτερικό όπως στο σχήμα:

Untitled-2

Απλώνουμε το τυρί στη μέση και μοιράζουμε από πάνω τα μήλα. Διπλώνουμε τις ακτίνες προς τα μέσα για να καλύψουν το μήλο και ψήνουμε για 20′ περίπου, μέχρι να χρυσίσει ωραία η ζύμη.

!Small Tips:

  • Ενώ μας άρεσε πολύ το αποτέλεσμα, θα θέλαμε περισσότερο μήλο. Την επόμενη φορά θα διπλασιάσουμε το μείγμα μήλου.
  • Τέλειο την άλλη μέρα για πρωινό ή καφέ!

Adapted by: laurenslatest.com

Η άποψή μας!

  • Μπρουσκέτες με καραμελωμένο κρεμμύδι, τσένταρ, μήλο και προσούτο: Νόστιμα, εύκολα και απλά. Καλή ιδέα για ορεκτικό σε μάζωξη αν είναι μισο-έτοιμα από πριν.
  • Σαλάτα τύπου Ceasar’s με μήλο: Ωραία σος, θα του πήγαινε λίγο προσούτο. Νόστιμη!
  • Χοιρινά μπέργκερ με μήλο και coleslaw λάχανου: Γευστικά καλά τα πήγαν, εμφανισιακά όμως όλεθρος. Ίσως να τα ξαναδοκιμάζαμε με κανονικό κιμά?
  • Danish με μήλο, κανέλα και τυρί κρέμα: Πολύ νόστιμο και πανεύκολο. Στάνταρ θα επαναληφθεί.


Advertisements

One thought on “Μήλο night

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s