Βασίλαινας – Ημέρες βραβευμένης γαστρονομίας 2015

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Κανένα σωστό theme night girl δε θα παρέβλεπε την ευκαιρία να φάει σε κάποιο από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας στη μισή τιμή. Έτσι, κάθε χρόνο και με μεγάλη χαρά, ακολουθούμε τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας που διοργανώνει το Αθηνόραμα σε συνεργασία με είκοσι βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας εστιατόρια της πόλης. Και κάθε χρόνο μια από τις πιο value for money βραδιές γίνεται στο Βασίλαινα!


Στο εστιατόριο του Βασίλαινα (το παλιότερο της Αθήνας λένε! Από το 1920 και μέχρι σήμερα ανήκει στην ίδια οικογένεια) μαγειρεύουν σύγχρονη ελληνική κουζίνα σε τιμές που δε φέρνουν δάκρυα στα μάτια. Αυτό από μόνο του είναι πολύ καλό, αλλά στις βραδιές του Αθηνοράματος είναι σούπερ: το μενού που φάγαμε κόστισε 21€ το άτομο! Βάλε και δυο μπουκαλάκια κρασί (ε, με το καλό φαγητό δε γινόταν να τσιγκουνευτούμε) μας πήγε στα 31€. Με βεβαιότητα σας λέμε ότι άξιζε τα λεφτά του!

Το μενού που είχε ετοιμάσει για τη βραδιά ο σεφ Ρενάτο Μεκόλι (να ναι καλά ο άνθρωπος) περιλάμβανε:

  • Δροσερή σούπα gazpacho αρωματισμένη με βασιλικό: δηλαδή ντοματόσουπα νόστιμη και δροσερή. Την έφαγαν δύο άτομα που δεν τρώνε ντομάτα και ένα που δεν τρώει σούπες. Άρα καλή!
  • Φιλέτο τσιπούρας στη σχάρα με υφές μπρόκολου και σελινόριζας με σάλτσα αρωματισμένη με αγριομάραθο: τσιπούρα πολύ ωραία ψημένη και τραγανή απ’ έξω, οι σαλτσούλες από κάτω πεντανόστιμες. Όταν ζητήσαμε στο ένα πιάτο να μην υπάρχει καθόλου σελινόριζα δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, βάλανε περισσότερο από τις άλλες …υφές!
  • Γεμιστά «αλλιώς» με κονφί ντομάτας, ψητά λαχανικά και φέταΈνα καλοκαιρινό ριζότο + ΜΙΑ φέτα ντομάτα κονφί, ΜΙΑ φέτα κολοκυθάκι ψητό, ΜΙΑ φέτα φέτα! Περιττό να πω οτι η Μαριάννα έφαγε όλο το τυρί! Ωραίο πιάτο, αλλά δε μας συγκλόνισε κιόλας.
  • Χοιρινό κότσι φρικασέ με σέσκουλα και σταμναγκάθι: Χοιρινό που κοβόταν με το πιρούνι (βασικά και με μια άγρια ματιά μπορεί να κοβόταν, ήταν τόοοοσο τρυφερό!) με χορταράκια αβγολέμονο. Σαν χοιρινό με σέλινο της γιαγιάς αλλά δεκαπέντε φορές καλύτερο. Τράβηξε και πολύ ψωμάκι!
  • Μπάρα σοκολάτας με σος από φρούτα του δάσους: Κλασσική αξία στο Βασίλαινα. Νόστιμη, έντονη σοκολάτα μαζί με σος βατόμουρο και σάλτσα passion fruit, κάτι σαν τροπικό σορμπέ. Ωραίο κλείσιμο για τη βραδιά.

Όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιου τύπου εστιατόρια, οι μερίδες είναι μικρούλες, αλλά το σύνολό τους έφτασε και περίσσεψε για να μας χορτάσει. Αν είσαι πεινασμένος και φαγανός άντρας δε θα σκάσεις, αλλά μη φοβάσαι ότι θα χρειαστείς και σουβλάκι μετά, λίγο-λίγο σε γεμίζουν όλα αυτά τα πιατάκια! Να σημειωθεί ότι τα καλοκαίρια ο Βασίλαινας φιλοξενεί στην πράσινη δροσερή ταρατσούλα του. Ορίστε και το καθιερωμένο οφθαλμόλουτρο λοιπόν:

Δυστυχώς, οι ημέρες γαστρονομίας είναι μόνο τέσσερις κάθε χρόνο. Τις υπόλοιπες 361 αξίζει κανείς να πάει για να δοκιμάσει το στάνταρ menu του Βασίλαινα με 35 € και εννιά πιάτα!

Info: Αιτωλικού 72, Πειραιάς -πολύ κοντά στο λιμάνι (τηλ: 210 4612457) vassilenas.gr
Advertisements

One thought on “Βασίλαινας – Ημέρες βραβευμένης γαστρονομίας 2015

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s