Βραδιά Paula Deen

Τρίτη 19 Maΐου 2015 – Σπίτι Εύας

kentriki

Μετά το πολύ ευχάριστο διάλειμμα για τον εορτασμό του Cinco de Mayo, επιστρέφουμε με νέα βραδιά αφιερωμένη στην σεφ Paula Deen. Ποια είναι αυτή η Paula Deen πάλι? Αυτή η τρομακτική κυρία της φωτογραφίας (τόσο τρομακτική που έ-πρε-πε να την βάλουμε κεντρική φωτογραφία!) είναι μια πολύ γνωστή τηλεμαγείρισσα της Αμερικής, που ειδικεύεται στην Νοτιοαμερικάνικη κουζίνα, μιας και κατάγεται από το Albany, Georgia. Εμείς ευχαριστηθήκαμε πολύ τα φαγητά της (και κυρίως η Μαριάννα τα μανιταράκια!) και καταφέραμε να φάμε φυσιολογική ώρα… μέχρι τις 11 είχαμε τελειώσει και το γλυκό! Γρήγορη η Paula Deen! 


Το μενού

Ορεκτικό:              Μανιτάρια γε γέμιση προσούτο

Σαλάτα:                 Νοτιοαμερικάνικη σαλάτα με καλαμπόκι και φασόλια

Κυρίως πιάτο:      Gentleman Joes

Γλυκό:                    White chocolate lemon trifle


Μανιτάρια με γέμιση προσούτο

Υλικάorektiko

  • 1 πακέτα μανιτάρια
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 150 γρ. προσούτο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουπ. φρέσκο σχοινόπρασο
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1/2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. εστραγκόν
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα μανιτάρια μας και αφαιρούμε κοτσάνια, τα οποία ψιλοκόβουμε. Κρατάμε 1/3 κουπ. ψιλοκομμένα μανιτάρια για τη γέμιση, και τα υπόλοιπα τα πετάμε. Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το προσούτο, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε για 6 λεπτά μέχρι το προσούτο να γίνει τραγανό και τα μανιτάρια να μαλακώσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα, το ξύσμα λεμονιού, το εστραγκόν και το πιπέρι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μίγμα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και τα σερβίρουμε αμέσως.

!Small Tips:

  • Εάν δεν έχετε σχοινόπρασο (όπως εμείς), μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Το πακέτο με τα μανιτάρια που αγοράσαμε περιείχε 10 μανιτάρια μεσαίου μεγέθους. Αν αγοράσετε περισσότερα ή μεγαλύτερα μανιτάρια, ετοιμάστε την ανάλογη γέμιση. Εμάς μας έφτασε ίσια-ίσα!
  • Μπορείτε να ετοιμάσετε τη γέμιση και να γεμίσετε τα μανιτάρια μέχρι και 2 ημέρες πριν και να βάλετε στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη.

Νοτιοαμερικάνικη σαλάτα με καλαμπόκι και φασόλια

Υλικά

salata

  • 3 κουπ. καλαμπόκι (κατεψυγμένο)
  • 1 κόκκινη πιπεριά κέρατο, καθαρισμένη από τα σποράκια και κομμένη κατά μήκος στα τέσσερα
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο, καθαρισμένη από τα σποράκια και κομμένη κατά μήκος στα δυο
  • 1 κουτί βραστά μαύρα φασόλια, στραγγισμένα
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. χυμό lime
  • 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση

Σε ένα σχαροτήγανο, ψήνουμε τις πιπεριές για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να καψαλιστούν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε το χυμό lime, το τσίλι, το κύμινο και το λάδι. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα φασόλια και τον κόλιανδρο. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και το dressing και ανακατεύουμε καλά.

!Small Tips:

  • Εάν δεν έχετε τσίλι σε σκόνη (όπως εμείς πάλι…), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγη καυτερή πάπρικα, λίγη καπνιστή πάπρικα και λίγο tabasco. Λίγο ε…
  • Εμείς δεν βρήκαμε μαύρα φασόλια (black beans) στο σούπερ μάρκετ, οπότε χρησιμοποιήσαμε κόκκινα φασόλια.
  • Αν έχετε χρόνο, μπορείτε αντί για κατεψυγμένο καλαμπόκι να χρησιμοποιήσετε φρέσκο καλαμπόκι. Θα χρειαστείτε 4 καλαμπόκια, τα οποία θα ψήσετε στο grill στους 180-200 βαθμούς μέχρι να μακαλώσουν (περίπου 5 λεπτά για κάθε πλευρά). Μόλις κρυώσουν, αφαιρείτε τους σπόρους του καλαμποκιού και τους χρησιμοποιείτε στη σαλάτα.

Gentleman Joes

Υλικάkurios

  • 1 kg μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουπ. bbq sauce
  • 3 κουπ. πουρέ (2-3 πατάτες, γάλα, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι)
  • 6 φέτες μπέικον
  • 100 γρ. τσένταρ
  • 6 στρογγυλά ψωμάκια

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, μαγειρεύουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει νόστιμο και τραγανό. Χωρίς να σκουπίσουμε το τηγάνι μας από το λίπος του μπέικον, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε τον κιμά και την bbq sauce. Βράζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ (μην ξεχάσετε να βάλετε αλάτι, πιπέρι και βούτυρο). «Συνθέτουμε» το Gentleman Joes μας βάζοντας 1/2 κουπ. πουρέ στο ψωμάκι, και μετά τσένταρ, και μετά κιμά, και μετά μπέικον ή με όποια σειρά θέλουμε…

!Small Tips:

  • Η κυρά-Paula προτείνει να ψιλοκόψουμε το μπέικον, να τρίψουμε το τσένταρ και να τα ενσωματώσουμε στον πουρέ. Ενδιαφέρον!
  • Αν θέλουμε έναν ακαταμάχητο πουρέ, δανειζόμαστε τη συνταγή από τη βραδιά Tom Colicchio.

White chocolate lemon trifle

Υλικάgluko

  • 1 1/2 κουπ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος
  • 1 κέικ βανίλια ή πορτοκάλι (στην κλασσική ορθογώνια φόρμα για κέικ)

Για τη μους λευκής σοκολάτας:

  • 1/2 κουπ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 2 κουπ. κρέμα γάλακτος, καλά χτυπημένη
  • 2 κουπ. γάλα
  • 6 κρόκοι αυγών, ελαφρώς χτυπημένοι
  • 3/4 κουπ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
  • 1 κ.γ. ρούμι

Για τη lemon curd (ή λεμονοκούρδα, όπως είπε η Ραλλού)

  • 3 λεμόνια
  • 1 1/2 κουπ. ζάχαρη
  • 115 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά
  • 1/2 κουπ. χυμό λεμόνι (3-4 λεμόνια)
  • 1/8 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Μους λευκής σοκολάτας: Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να δέσει και απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι. Στο μπολ με τους χτυπημένους κρόκους, προσθέτουμε λίγο-λίγο από το ζεστό μίγμα μας χρησιμοποιώντας μια κουτάλα της σούπας και ανακατεύουμε συνεχώς! Μόλις οι κρόκοι είναι στην ίδια θερμοκρασία με το υπόλοιπο μίγμα, τους προσθέτουμε στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε πάλι στο μάτι σε χαμηλή φωτιά. Περιμένουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε από το μάτι, προσθέτουμε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και το ρούμι και ανακατεύουμε (για τελευταία φορά…). Το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει καλά.

Για τη lemon curd: Με ένα peeler, αφαιρούμε προσεκτικά τη φλούδα από 3 λεμόνια (προσπαθούμε να αποφύγουμε το άσπρο εσωτερικό του λεμονιού). Βάλουμε τις φλούδες στο μούλτι μαζί με τη ζάχαρη και τα αλέθουμε πολύ καλά. Χτυπάμε καλά το βούτυρο με το μίξερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις αλεσμένες φλούδες και χτυπάμε πάλι καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στο τέλος βάζουμε το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Βάζουμε το μίγμα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και το ψήνουμε μέχρι να πήξει για περίπου 10 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ή το βάζουμε στο ψυγείο.

Συναρμολόγηση: Κόβουμε το κέικ σε κυβάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη μους λευκής σοκολάτας και την χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Διαλέγουμε ένα βαθύ μπολ (ή ακόμα και σαλατιέρα) και βάζουμε μια στρώση από το κέικ (το 1/3 από τα κυβάκια μας). Από πάνω, προσθέτουμε το 1/3μους λευκής σοκολάτας και το 1/3 lemon curd. Επαναλαμβάνουμε 2 φορές την ίδια διαδικασία και στο τέλος καλύπτουμε με 1/2 κουπ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος που έχει περισσέψει.

Θέλεις λίγη βοήθεια στη συναρμολόγηση?

ltka4

!Small Tips:

  • Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξουμε το γλυκό είναι σε στάδια. Η lemon curd, η μους λευκής σοκολάτας, αλλά και το κέικ, αν θέλουμε να το κάνουμε σπιτικό, μπορούν να ετοιμαστούν μέχρι και τρεις μέρες πριν να τα ενώσουμε. Έτσι η δουλειά μοιράζεται και το γλυκό δεν παίρνει πολλή ώρα.
  • Εμείς φτιάξαμε το γλυκό και το βάλαμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου. Εναλλακτικά μπορούμε να το σερβίρουμε αμέσως ή και να το αφήσουμε ακόμα περισσότερο.
  • Πληροφορηθήκαμε ότι ο Βασιλόπουλος πουλάει έτοιμη lemon curd. Όποιος θέλει ας ερευνήσει το θέμα!
  • Η κυρά-Paula προτείνει candied lemon peel για τη διακόσμηση του γλυκού: χρησιμοποιώντας το peeler αφαιρούμε τη φλούδα ενός λεμονιού προσεκτικά για να αποφύγουμε το άσπρο). Κόβουμε τη φλούδα σε λεπτές γραμμές. Σε ένα μικρό τηγάνι, βάζουμε τις φλούδες και 2 κουπ. νερό και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει, στραγγίζουμε τις φλούδες, τις βάζουμε πίσω στο τηγάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δυο φορές. Σουρώνουμε τις φλούδες από το νερό και τις αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το ίδιο τηγάνι στο μάτι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 2 κουπ. νερό και 2 κουπ. ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βάζουμε και τις φλούδες στο τηγάνι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι οι φλούδες να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμες, τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ, βάζουμε 1/2 κουπ. ζάχαρη και τις φλούδες. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η ζάχαρη, αφαιρούμε τις φλούδες και τις τινάζουμε ελαφρά για να φύγει η περιττή ζάχαρη. Τα βάζουμε στην κορυφή του γλυκού μας!

 Η άποψή μας!

  • Μανιτάρια με γέμιση προσούτο: Τα γεμιστά μανιταράκια είναι σταθερή αξία. Εύκολο και πεντανόστιμο ορεκτικό.
  • Νοτιοαμερικάνικη σαλάτα με κόκκινα φασόλια και καλαμπόκι: Εξαιρετική σαλάτα, αρκετά διαφορετική από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Το dressing χρειαζόταν μερικές τροποποιήσεις για να νοστιμέψει.
  • Gentleman Joes: Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα εναλλακτικό γευστικό μπεργκεράκι, τότε σας το προτείνουμε. Προσοχή στον πουρέ γιατί εμάς μας βγήκε λίγο… αδιάφορος.
  • White chocolate lemon trifle: Αν και η Paula Deen έλεγε να αγοράσουμε τα μισά υλικά έτοιμα σε βαζάκια και σακουλάκια, το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ ωραίο. Δροσερό και ελαφρύ. Ότι περίσσεψε, καταναλώθηκε την επόμενη μέρα!


Advertisements

8 thoughts on “Βραδιά Paula Deen

  1. Ο/Η foivos λέει:

    Δεν ήξερα ότι οι χωρικοί στο Albany της Georgia τρώνε προσούτο! Σίγουρα θα πίνουν και εκλεκτό κρασί και θα συζητάνε για τις κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις της μετανάστευσης στη ‘Murica !

    Μου αρέσει!

      • Ο/Η Eva λέει:

        Για την ιστορία (για το κουτσομπολιό βασικά…) η Paula Deen έχει κατηγορηθεί για φυλετικές και σεξουαλικές διακρίσεις. Την πήγαν στο δικαστήρια όπου παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιεί the N-word και ότι έκανε χοντροκομμένα ρατσιστικά αστεία. Και το αποτέλεσμα? Αθωώθηκε, αλλά το Food Network ακύρωσε όλες τις συμφωνίες που είχε μαζί της για εκπομπές μαγειρικής και βιβλία!

        Μου αρέσει!

    • Αν η Εύα δεν ήταν τόσο απασχολημένη με τη δικαστική διαμάχη της Paula Deen θα είχε δει εμένα και τη Μαριάννα να τα σκουπίζουμε και όχι να τα πλένουμε!! Καλή παρατήρηση όμως!

      Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Βιβη λέει:

    δεν γνωριζω την κυρια. πανω που ημουν ετοιμη να σχολιασω τις συνταγες ,μετα απο αυτα που διαβασα γιαυτην δεν ασχολουμαι μαζι της λυπαμαι κοριτσια φιλιαα

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s