Βραδιά Βαγγέλης Δρίσκας

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 – Σπίτι Ραλλούς

 
Βραδιά Δρίσκας λοιπόν! Δεν τρελαθήκαμε κιόλας, αλλά μοιάζει στη γιαγιά της Μαριάννας, οπότε συγχωρείται! (Σίγουρα βοήθησε και το πεντανόστιμο γλυκό βέβαια…!)

Το μενού

Ορεκτικό:              Κεμπάπ από ρεβίθια και πλιγούρι

Σαλάτα:                  Ψητά λαχανικά με φορμαέλα

Κυρίως πιάτο:       Χοιρινή πανσέτα με σάλτσα μπάρμπεκιου

Γλυκό:                    Μιλφέιγ με μασκαρπόνε και φράουλες


...Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ενημερώσω οτι η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο Λουκά,
που μόλις είχε κλείσει ραντεβού στο γιατρό για στείρωση!
Θέλει μεζεδάκια, δεν είχε ιδέα τι θα του συνέβαινε το Σάββατο!!!

SAMSUNG CSC

Κεμπάπ από ρεβίθια και πλιγούρι

Υλικά

  • 300 γρ. ρεβύθια βρασμένα
  • 125 γρ. πλιγούρι
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. σόγια
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • μισό ματσάκι μαϊντανό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο δεντρολίβανο και θυμάρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ένα φλιτζάνι καυτό νερό για μισή ώρα. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και πολτοποιούμε. Αφήνουμε το μείγμα για μια ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Σύμφωνα με την εμπειρία μας μάλλον δε θα σφίξει ποτέ, γιατί μετά από αρκετή ώρα στο ψυγείο ήθελε στύψιμο για να πλάσουμε κεφτεδάκι!! Που να είχαμε βάλει και μισό ποτήρι κρασί που έλεγε… Πλάθουμε κροκέτες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 10-15′ περίπου. Είναι λίγο άνοστες… Αλλά φάγαμε 2-3 η κάθε μία!


 Ψητά λαχανικά με φορμαέλα

Υλικά

  • 200 γρ. φορμαέλα  (αποδείχτηκε πολύ νόστιμη αλλά και πολύ ακριβή, σίγουρα θα ήταν ωραίο και με χαλούμι ή μαστέλο)
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι ξερό ή 4 φρέσκα
  • 8 μανιτάρια
  • ελαιόλαδο, θυμάρι

Εκτέλεση

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε φέτες, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο θυμάρι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 20′ περίπου μέχρι να μαλακώσουν και λιγάκι να καψαλιστούν. Κόβουμε τη φορμαέλα σε φέτες και την ψήνουμε στο φούρνο για 6-7′ ή στο σχαροτήγανο μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε με ντρέσινγκ με λαδολέμονο και μουστάρδα ή μπαλσάμικο.


Χοιρινή πανσέτα με σάλτσα μπάρμπεκιου

Υλικά

  • 800 γρ. χοιρινή πανσέτα σε φέτες

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:

  • 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι κέτσαπ

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Βάζουμε μέσα της πανσέτες και τις αλείφουμε καλά παντού. Αφήνουμε να μαριναριστεί για 1 ώρα έως και 1 νύχτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Βγάζουμε τις πανσέτες από τη σάλτσα, και τις βάζουμε σε μια σχάρα και από κάτω ένα ταψάκι με λίγο νερό για να πέφτει το λίπος (πολύυυ λίπος θα πέσει) και ψήνουμε για 30′. Στη συνέχεια χύνουμε το λίπος και βάζουμε στο ταψάκι τις πανσέτες μαζί με τη σάλτσα μπάρμπεκιου που τις μαρινάραμε, και ψήνουμε για άλλα 15-20′ μέχρι να ροδίσουν ωραία και να μαλακώσουν. Σερβίρουμε με πατατοσαλάτα ή με ό,τι άλλο μας έρθει και δε μένει ούτε κοκαλάκι.  Κυριολεκτικά. Ούτε να φωτογραφίσουμε δεν προλάβαμε!!!


Μιλφέιγ με μασκαρπόνε και φράουλες

Υλικά

  • 1 μασκαρπόνε (περίπου ένα φλιτζάνι)
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος φυτική
  • 1/2 γλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας
  • 1 κουτάκι φράουλες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ° C. Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας σε τρία κομμάτια κατά μήκος και τέσσερα κομμάτια κατά πλάτος (τέλος πάντων γύρω στα 12 κομμάτια κάθε φύλλο) και τρυπάμε με ένα πιρούνι καλά για να μην παραφουσκώσει. Ψήνουμε για όσο λέει η συσκευασία, μέχρι να ροδίσει καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τρώμε 2-3 σκέτα. Τρίβουμε 3-4 φύλλα για τη διακόσμηση και κρατάμε 3 κομμάτια για κάθε άτομο.

Χτυπάμε τη φυτική κρέμα σε σαντιγί. Αφήνουμε το μασκαρπόνε για λίγη ώρα εκτός ψυγείου και το χτυπάμε με την άχνη και τη βανίλια να αφρατέψει. Ενσωματώνουμε και τη σαντιγί και κάνουμε μια ωραία αφράτη κρέμα. Πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες σε φέτες.

Συναρμολογούμε το μιλφέιγ ως εξής: Φύλλο – μπόλικη κρέμα – φράουλες – φύλλο – μπόλικη κρέμα – φράουλες – φύλλο – λιγάκι κρέμα – τρίμματα. Βγαίνει τεράστιο!


Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s