Βραδιά Wolfgang Puck

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014 – Σπίτι Εύας

Panoramic view
 Η σημερινή βραδιά ήταν αφιερωμένη στον Wolfgang Puck… για μια ακόμα φορά, ξεκινήσαμε να μαγειρεύουμε στις 8 το βράδυ και καταλήξαμε να φάμε στις 11!

Το μενού

Ορεκτικό:               Πίτσα με πικάντικο κοτόπουλο

Σαλάτα:                  Φθινοπωρινή σαλάτα με μήλα

Κυρίως πιάτο:       Σνίτσελ με ζεστή πατατοσαλάτα

Γλυκό:                    Whiskey fudge cake


Πίτσα με πικάντικο κοτόπουλο

ΥλικάΠίτσα με πικάντικο κοτόπουλο

  • 1 σακουλάκι ξερή μαγιά
  • 1 κουπ. χλιαρό νερό
  • 3/4 κ.σ. μέλι
  • 1 1/2 κ.σ. λάδι
  • 2 1/4 κουπ. αλεύρι
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 600 γρ. κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια
  • 3/4 κουπ. λάδι
  • 1 1/2 κ.σ. λάδι
  • 5 1/4 κουπ. χυμό λάιμ
  • 3 καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 1 1/2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 1/2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο
  • αλάτι
  • 3 κουπ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 3 κουπ. fontina (ή έμενταλ), τριμμένη
  • 9 ντοματίνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3/4 κουπ. κόκκινη και κίτρινη πιπεριά, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • καραμελωμένα κρεμμύδια

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το κοτόπουλο με 1/2 κουπ. λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Σε ένα βαθύ πιάτο, ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά, το μέλι και το λάδι. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι, προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα με τη μαγιά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και ελαστικό ζυμάρι. Το τοποθετούμε σε ένα μπολ που έχουμε αλείψει με λάδι, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά περίπου μέχρι να διπλασιαστεί.

Για να καραμελώσουμε τα κρεμμύδια, κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λάδι και μόλις κάψει το λάδι, τοποθετούμε μέσα τα κρεμμύδια.  Τα ανακατεύουμε καλά και μετά από 10 λεπτά, μπορούμε να προσθέσουμε αλάτι και ένα κ.γ. ζάχαρη για να καραμελώσουν πιο γρήγορα. (Για να καραμελώσουν τα κρεμμύδια θέλουν 30 λεπτά έως 1 ώρα).

Σε ένα τηγανάκι, ζεσταίνουμε τη 1 1/2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Ανοίγουμε το ζυμάρι της πίτσας και το τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Βάζουμε με σειρά τη μοτσαρέλα, τη fontina, τα ντοματίνια, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το κοτόπουλο και τις πιπεριές και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.


Φθινοπωρινή σαλάτα με μήλα

ΥλικάΦθινοπωρινή σαλάτα με μήλα

  • 1/2 κουπ. καρύδια
  • 1 κουπ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουπ. ηλιέλαιο
  • Πράσινη σαλάτα
  • 2 ξινόμηλα
  • Ρόδι
  • 100 γρ. ροκφόρ (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 2/3 κουπ. λάδι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήνουμε τα καρύδια σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμα, τα μουλιάζουμε σε ένα μπολ με βραστό νερό για 1 λεπτό και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε ένα καθαρό πιάτο και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, τηγανίζουμε τα καρύδια για 30 δευτερόλεπτα και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί για να στραγγίξουν.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά τη μουστάρδα, το θυμάρι, το κρεμμυδάκι και το μπαλσάμικο. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.

Σε μια σαλατιέρα, τοποθετούμε την πράσινη σαλάτα και περιχύνουμε τη σος. Πάνω από την σαλάτα και στο κέντρο τοποθετούμε το ροκφόρ, και από πάνω τα καραμελωμένα καρύδια. Πασπαλίζουμε με το ρόδι.


Σνίτσελ με ζεστή πατατοσαλάτα

ΥλικάΣνίτσελ με ζεστή πατατοσαλάτα

  • 1 κουπ. ξύδι
  • 1/4 κουπ. ηλιέλαιο
  • 1/4 κουπ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 μικρό κρεμύδι
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. πατάτες, πλυμμένες καλά
  • 3 σκ. σκόρδο
  • φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 4 μοσχαρίσια σνίτσελ
  • αλάτι και πιπέρι
  • αλεύρι για αλεύρωμα
  • 2 αυγά, χτυπημένα με 2 κ.σ. νερό
  • φρυγανιά, τριμμένη
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε τις πατάτες, το σκόρδο, το θυμάρι και το αλάτι και σκεπάζουμε με νερό, ώστε να καλύπτονται οι πατάτες. Περιμένουμε μέχρι να βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 8 λεπτά, ή μέχρι να είναι έτοιμες οι πατάτες. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέοτουμε την μαρινάδα τουλάχιστον 20 λεπτά πριν το σερβίρισμα.

Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ και τα αλευρώνουμε. Τα βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και μετά τα απαιρνάμε από την τριμμένη φρυγανιά. Χαράσουμε τα σνίτσελ σε τέσσερα σημεία και τα τηγανίζουμε σε λάδι. Μόλις είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί για να στραγγίξουν.


Whiskey fudge cake

ΥλικάWhiskey fudge cake

  • 1 1/4 κουπ. αλεύρι
  • 1κ.γ. σόδα
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 170 γρ. βούτυρο
  • 1 1/4 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 αυγά, χωριστά τους κρόκους με τα ασπράδια
  • 1/3 κουπ. ουίσκι, ελαφρώς ζεσταμένο
  • 1 κ.σ. βανίλια
  • ζάχαρη άχνη
  • παγωτό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα. Λιώνουμε την κουβερτούρα (σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων) και την κρατάμε ζεστή. Με το μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Σταδιακά προσθέτουμε 1 κουπ. ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, το ουίσκι και τη βανίλια. Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Τέλος, προσθέτουμε και το αλεύρι σιγά-σιγά. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκακαι προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη (1/4 κουπ.). Ομογενοποιούμε τα δυο μείγματα, τα τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι (με αποσπώμενη στεφάνη) και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και παγωτό.


Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s