BBQ night

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011 – Σπίτι Εύας 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  
Η απόλυτη Αμερικανιά. Επίσης γνωστή και ως «η ημέρα που η Χριστίνα κόντεψε να τα βγάλει από το πολύ φαΐ». Τρία τέλεια πιάτα, BBQ στο μπαλκόνι και μπύρες. Πολλές μπύρες. 

Το μενού

Ορεκτικό:            BBQ chicken wings

Κυρίως πιάτο:    Sweet and smoky oven spareribs

Συνοδευτικό:      Πουρές

Γλυκό:                  Sweet ‘n’ sour cherry pie

(σιγά μην τα μεταφράσουμε στη BBQ night!)


BBQ chicken wings

ΥλικάOLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • ½ φλ. teriyaki sauce
  • 1 φλ. oyster sauce
  • ¼ φλ. σόγια
  • ¼ φλ. κέτσαπ
  • 2 σκ. σκόρδο
  • ¼ φλ. τζιν ή ρακή
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • ¼ φλ. μέλι
  • 16 φτερούγες κοτόπουλο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τάπερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και το σκόρδο λιωμένο, και αφήνουμε στο ψυγείο 8 ώρες ή και μια ολόκληρη νύχτα. Ψήνω στο bbq (αν έχω) ή στους 200°C μέχρι να ψηθούν οι φτερούγες, και στη συνέχεια ανάβουμε το γκριλ μέχρι η πέτσα να καραμελώσει.


Sweet and smoky oven spareribs

ΥλικάOLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 4 μικρές πλευρές χοιρινές
  • 2 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. πάπρικα
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 4 σκ. σκόρδο
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 3 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 κ.σ. ξύδι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα μπαχαρικά, το σκόρδο πολτοποιημένο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε και το ξύδι και αλείφουμε τα πλευρά από όλες τις πλευρές με αυτό το μίγμα. Τα τυλίγουμε σε λαδόκολλα και μετά σε 2-3 στρώσεις αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να είναι το κρέας σχεδόν έτοιμο, περίπου 45 λεπτά. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο πολύ προσεκτικά και κρατάμε το ζουμί με τα μπαχαρικά σε ένα τηγανάκι. Το βάζουμε στο BBQ ή στο γκριλ του φούρνου και το ψήνουμε μέχρι να καραμελώσει το εξωτερικό. Βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει σαν σιρόπι, και δοκιμάζουμε. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε μπαχαρικά ή λεμόνι.


Sweet ‘n’ sour cherry pie

Υλικά για τη ζύμη:OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 195 gr αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 50 gr ζάχαρη
  • 113 gr βούτυρο

Υλικά για τη γέμιση:

  • 1 κονσέρβα κεράσι
  • 1 κονσέρβα βύσσινο
  • 4 κ.σ. corn flour
  • 2/3 φλ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • 1 κ.σ. βούτυρο σε κομματάκια
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν, και ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη ανακατεύοντας. Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το baking powder και το ρίχνουμε και αυτό χτυπώντας στα ασπράδια. Σχηματίζουμε με το κορνέ μικρά βουναλάκια σε λαδόκολλα (σε μεγάλη απόσταση) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C για μία ώρα. Ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου και αφήνω τις μαρέγκες να στεγνώσουν εκεί.
Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί, ανακατεύουμε με 400 gr από τα φρούτα του δάσους και την αφήνουμε στο ψυγείο.
Βράζουμε τα υπόλοιπα φρούτα με τη ζάχαρη για 3 λεπτά, τα λιώνουμε με ένα πηρούνι και περνάμε τη σως από το σουρωτήρι για τα μακαρόνια για να φύγουν τα πολλά σποράκια. Τελευταία στιγμή πριν σερβίρουμε, βάζουμε 2-3 μαρέγκες με σαντιγί και σως.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s