Τούρκικη βραδιά

Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2011 – Σπίτι Μαριάννας

Τούρκικη βραδιά (1)
 
 
 Η επόμενη βραδιά μας ήταν η τούρκικη, η οποία είχε πάρα, πάρα, μα πάρα πολύ φαγητό. Πρώτα λαχματζούν, μετά κεμπάπ, μετά λουκουμάδες (ελάχιστοι γιατί δεν υπήρχε αρκετός χώρος στο στομάχι μας…) και τέλος σόδα μπας και χωνέψουμε! 
 

Το μενού

Ορεκτικό:               Λαχματζούν

Κυρίως πιάτο:       Κεμπάπ γιαουρτλού

Γλυκό:                    Λουκουμάδες


Λαχματζούν

ΥλικάΛαχματζούν

  • 200 γρ κιμά μοσχαρίσιο και αρνίσιο
  • ½ κρεμμύδι τριμμένο
  • κύμινο
  • μπαχάρι
  • πάπρικα
  • μαϊντανός
  • 1 σκ. σκόρδο
  • λίγη κέτσαπ
  • 2 φλ. αλεύρι
  • 2 φλ. αλεύρι (για τη ζύμη)
  • νερό (για τη ζύμη)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι και όσο νερό πάρει για να γίνει μια λεία ζύμη και το αφήνουμε όσο φτιάχνουμε τον κιμά.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κιμά (αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένη πιπεριά, ντομάτα) και δοκιμάζουμε για να δούμε αν έχει πολύ από όλα τα μπαχαρικά. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο και τη βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι. Πιέζουμε από πάνω όσο κιμά χρειαστεί για να την καλύψουμε με ένα λεπτό μόνο στρώμα. Ψήνουμε στους 200°C μέχρι να ψηθεί ο κιμάς αλλά να μην καεί το ζυμάρι.

 Σερβίρουμε με λεπτοκομμένες ντομάτες, πιπεριές, κρεμμύδι και λεμόνι.


Κεμπάπ γιαουρτλού

Υλικά για το κεμπάπΚεμπάπ γιαουρτλού

  • 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο και αρνίσιο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • κύμιν
  • μπαχάρι
  • κόλιανδρο
  • αλάτι,
  • πάπρικα
  • μαϊντανός
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κονσέρβα ντομάτες
  • κανέλα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 γιαούρτι
  • πάπρικα

Υλικά για τη σάλτσα

  • 1 κονσέρβα ντομάτες
  • κανέλα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 γιαούρτι
  • πάπρικα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό, το σκόρδο και αλατοπίπερο. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ και τα περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκια. Ψήνουμε στο φούρνο τα κεμπάπ μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.

Για τη σάλτσα, βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, την κανέλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς. Σερβίρουμε τα κεμπάπ με πίτες ψημένες, τη σάλτσα και το γιαούρτι ανακατεμένο με πάπρικα.


Λουκουμάδες

ΥλικάΛουκουμάδες

  • 500 gr αλεύρι
  • 1 φακ. μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 2 φλ. χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει παχύς χυλός. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει. Σε κατσαρόλα βαθιά, ζεσταίνουμε λάδι. Κόβουμε μικρούς λουκουμάδες με κουτάλι και τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι λουκουμάδες. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί, τους βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνω με μέλι και κανέλα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s