Ινδική βραδιά

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 – Σπίτι Ραλλούς

DSC00456Και συνεχίζουμε στη δεύτερη βραδιά μας, η οποία περιλαμβάνει ινδικό φαγητό, ινδική ενδυμασία και την απαραίτητη μουσική Bollywood. Εδώ είχαμε και την πρώτη μας καταστροφή, η οποία φιγουράρει στο top 3 των χειρότερων γλυκών που έχουμε φτιάξει. Αποτυχημένη γεύση, αποτυχημένη υφή, αποτυχημένη όψη… γενικά μια αποτυχία! Ευτυχώς που το ορεκτικό και το κυρίως πιάτο ήταν πολύ νόστιμα και χορτάσαμε!

Garam masaaala. Garam masaaalaaaaa!


Το μενού

Ορεκτικό:               Curry samosa

Κυρίως πιάτο:       Chicken biryani

Γλυκό:                     Καταστροφή! Εύπλαστα-δύσπλαστα ινδικά μπαλάκια


Curry samosa

ΥλικάDSC00480

  • 1 φύλλο κρούστας
  • 3 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φλ. αρακάς
  • 1 κ.σ. τζίντζερ
  • 3 κ.σ. κόλιανδρο
  • 1 κ.σ. garam masala
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 2 κ.σ. λεμόνι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον αρακά, το τζίντζερ, τα μπαχαρικά και λίγο νερό. Βάζουμε τις πατάτες, το λεμόνι, αλατίζουμε καλά και δοκιμάζουμε.  Κόβουμε το φύλλο σε μακρόστενες λωρίδες, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και τυλίγω σε τριγωνάκια. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.


Chicken biryani

Υλικά

  • 200 γρ ρύζι
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. garam masala
  • 3 κ.σ. σταφίδες
  • 1 γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι με λίγο αλάτι για 8 λεπτά και το στραγγίζουμε. Κόβουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες. Σε μια κατσαρόλα, τηγανίζουμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κοτόπουλο και συνεχίζουμε για άλλα 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τις σταφίδες και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Βάζουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε να είναι αλατισμένο και τα μπαχαρικά έντονα. Ρίχνουμε το ρύζι και καλύπτουμε το κοτόπουλο καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.


Εύπλαστα-δύσπλαστα ινδικά μπαλάκια

 

Εύπλαστα..

Δεν ξέρω γιατί να ενδιαφερθεί κανείς για τη συνταγή βλέποντας αυτή την εικόνα, αλλά περισσότερες λεπτομέρειες για το φανταστικό αυτό γλυκό βρίσκονται εδώ!

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s