Ιταλική βραδιά

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011 – Σπίτι Εύας

Ιταλική βραδιά Ιταλική σημαία

Η πρώτη μας βραδιά ever!!! Παρόλο που φάγαμε πιάτα τα οποία τα είχαμε ξαναδοκιμάσει αρκετές φορές, ακολουθήσαμε όλους τους κανόνες που είχαμε θέσει μεταξύ μας και περάσαμε τέλεια! Ακούγαμε ιταλική μουσική, δεν απαντούσαμε στα κινητά μας και φορούσαμε όλες από ένα ρούχο στα χρώματα της ιταλικής σημαίας. Μέχρι και την ιταλική σημαία ζωγραφίσαμε στα χέρια μας…


Το μενού

Ορεκτικό:               Μπρουσκέτες με ντομάτα και βασιλικό

Κυρίως πιάτο:       Πίτσα

Γλυκό:                    Πανακότα


Μπρουσκέτες

Υλικά

  • Ψωμί
  • Ντομάτες
  • Μοτσαρέλα
  • Σκόρδο
  • Λάδι
  • Βασιλικός

Εκτέλεση

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες. Λιώνουμε με την πρέσα το σκόρδο και το ανακατεύουμε με λίγο λάδι. Αλείφουμε με το μείγμα αυτό τις φέτες από το ψωμί, τους ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα. Ψήνουμε στους 200°C μέχρι το τυρί να λιώσει και να ροδίσει. Κόβουμε την ντομάτα σε μικρά κυβάκια, και την ανακατεύουμε με το βασιλικό και αλατοπίπερο. Όταν βγάλουμε τα ψωμάκια από το φούρνο, τα καλύπτουμε με τη ντομάτα και τα σερβίρουμε.


Πίτσα

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 350 ml χλιαρό νερό
  • ½ κ.σ. ζάχαρη
  • ½  κ.σ. αλάτι
  • Ό,τι υλικά θέλουμε για την πίτσα

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό. Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, και προσθέτουμε το νερό. Ζυμώνουμε καλά, βάζουμε το ζυμάρι σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 περίπου λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί. Ανοίγουμε τη βάση σε πάχος ενός εκατοστού και αφήνουμε άλλα 15-20 λεπτά να ξαναφουσκώσει. Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 250°C. Απλώνουμε στο ζυμάρι ό,τι υλικά θέλουμε και ψήνουμε στην κάτω σκάλα του φούρνου (αν είναι δυνατόν σε προθερμασμένο ταψάκι ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ) μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η πίτσα.


Πανακότα

Υλικά

  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος (πλήρης)
  • 100 γρ. γάλα
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. ζελατίνη
  • σιρόπι καραμέλας ή βύσσινο (ή ό,τι άλλο σιρόπι της επιλογής μας)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το γάλα και τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, το κατεβάζουμε από το μάτι και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας που προηγουμένως έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε σε τακτικά διαστήματα και μόλις η κρέμα κρυώσει τη μοιράζουμε σε ατομικά μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρουμε με το σιρόπι!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s